“hoţul strigă: uite, hoţul!,…”

El spaniol, ea româncă, el bătrâior, ea, fugită de acasă, lăsând în urmă doi minori şi o “faimă” de femeie…”uşoară”, cu toate că bate cu mult peste suta de kile…

El îndrăgostit lulea de sarmalele şi “şuncile” româncei, ea…îndrăgostită de viaţa de “spanioloaică”…în devenire…

Au un copilaş, probabil împreună, numai ADN-ul poate spune…;că ea, după  atâţia ani de desfrâu prin Spania, probabil că a pierdut şirul…posibililor…şi imposibililor…”tătici”.

Şi-a ales ea unul, nu doar pentru cel mic, ci şi pentru ea, că al ei, cel natural, a murit demult.

L-a ales pe cel mai docil, mai slab de înger, mai credul, consumator de droguri, fără masă, fără casă, cu nevastă, cu copii, dar renegat de toţi pentru…, eh! numai ei şi Dumnezeu ştiu de ce şi pentru ce, deşi dacă îl vezi şi îi ştii viaţa, te bucuri că nu faci parte din ea…, vorba aia:”spune-mi cu cine te aduni…”

Îi place să fumeze poro, îi place coca-cola, face istericale dacă nu are la masă băutura preferată.

Îi place să-şi plimbe cu maşina ”novia”=româncuţa cea bine înfiptă în pământ spaniol, cu burta în faţă, creierul “spălat” de…amintirile din “viaţa de la… ţară”, precum şi “paşaportul” ei de şedere permanentă şi legitimă în Spania: copilaşul …

De cum am pus piciorul în Spania, am văzut cum trăieşte acest copil cu o asemenea familie…, practic a fost un bagaj, mereu un bagaj, purtat veşnic pe drumuri, hrănit când şi cum da Sfântul, adică DUPĂ ce îşi făceau ei “plinul” de ţigări, cafele, coca-cola, farduri, parfumuri, mâncăruri fine, plinul la …maşină!

Copilul acesta a crescut pe bancheta din spate a unui hârb de maşină…

Sunt nomazi, adică se comportă ca şi cum ar fi…

Nu rezistă mult timp într-un loc, nici la un serviciu, nici într-o casă, nici alături de aceiaşi “prieteni”.

Persoane conflictive, caută să câştige simpatia, apoi bunuri, pun copilul la “înaintare” şi practic işi câştigă, nu doar simpatia ci mult mai multe …Dar nu pentru mult timp, deoarece toţi, până la urmă, se lămuresc cu cine au de-a face.

Sunt capabili de orice pentru ca să le fie lor bine, au un echipament de protectie impotriva tuturor.

La un moment dat acest om, practic iresponsabil, a fost prins furând din bancomate bani cu cardul unei femei.

Ştiu, din povestea româncei, că el şi nepoata lui au pus la cale furtul acestui card.

Nepoata, femeie cu copii acasă, măritată cu un ecuadorian, lucra la un supermarket . Într-o zi fură cardul bancar al unei colege, asta după ce află codul PIN…

“Unchiul”, grijuliu, ia cardul şi noaptea, cu casca de motociclist pe ochi, cu costumul negru şi pe furiş, goleşte cardul de bani.

Poliţia intră pe fir, îl ia ca din oală după costumaţie şi mutră, doar camera bancomatului prinsese ceva din chipul hoţului…

El ia asupra lui toată vina, nepoata era însărcinată cu al treilea copil, cum să facă , biata de ea, puşcărie?

El stă o noapte pe arest şi, susţinând că a găsit cardul pe unde l-o fi găsit, i se dă drumul…

Urmează un proces, i se întocmeşte dosar penal dar scapă de puşcărie…Asta nu am să o înţeleg niciodată…, totul era atât de clar…!

NO COMMENT!