Palatul visurilor

Pentru prima oara de la venirea lui John in Bucuresti am gasit un loc in care sa se poata simti ca acasa, si anume la palatul Cotroceni. Chiar daca afara era foarte cald si toata lumea se ascundea de soare, noi ne-am facut curaj si am iesit din casa pentru a vizita palatul.

De la intrarea in palat si pana la iesire, ne-am simtit ca o printesa respectiv print. John este deja obisnuit cu aceasta statura, el fiind un pinguin imperial.

 Am fost uimti de marimea palatului, dar mai ales de cum erau decorate camerele. Printre cele mai spectaculoase camere din acest palat sunt camera florilor, biblioteca si salonul oriental, ramanand fara cuvinte la vederea lor. De mica mi-am dorit o biblioteca imensa, mi se par a avea un aer misterios aceste camere si te inspira foarte mult linistea pe care o ai in aceste incaperi. Fiecare dintre persoanele care au locuit in acest palat si-au pus amprenta asupra designul camerelor, dar cea mai mare contributie la acest palat a adus-o regina Maria. Multe din piesele de mobilier sunt unicate si se spune ca insasi regina Maria s-a gandit la designul lor. Ceea ce m-a pus pe ganduri au fost scaunele si paturile, care mi se pareau ca erau facute pentru niste copii, dar ghidul ne-a lamurit informandu-ne ca Regele Carol era foarte mic de statura. Alt lucru care m-a impresionat la acest palat au fost pianele, care erau create special pentru a se incadra in camerele in care trebuiau asezate. Rb voia sa se aseze la pian si sa inceapa sa cante, dar eu si Alina am oprit-o la timp.

Ghidul ne-a spus ca reginele si printesele din acea vreme erau atrase de arte, le placeau sa picteze, sa cante la pian sau sa scrie. Salonul oriental era destinat acestor activitati, servind drept atelier de pictura si pirogravura, salonul avand si o iesire catre un foisor. Se spune ca acest foisor a inspirat-o pe regina Maria sa isi scrie memoriile, ba chiar sa scrie si cateva povesti pentru copii.

Camerele sunt de o impresionanta inaltime, iar usile lor fiind foarte inalte si masive, iar in fiecare dormitor sau apartament sunt cate un semineu din marmura.Am fost foarte dezamagiti ca nu am putut vizita toate incaperile palatului, deoarece nu erau deschise publicului, si eram foarte curioasa sa vad macar cum arata o baie a unui palat sau bucataria.

Vazand aceste impresionante incaperi mi-am spus ca atunci cand o sa am multi bani imi voi aranja casa in acest fel, iar Adela mi-a amintit ca am vazut si la noi intr-un magazin de mobila tapet in acest stil.

Abea astept sa mai merg sa vizitez palatul Cotroceni sa ma simt iar o mica printesa, iar John sa se simta ca la el acasa.